Pesto med Spirulina

Tid: 10 minutter - en liten krukke
20 gram ferske basilikumblader (2/3 av en basilikumsplante)
30 gram pinjekjerner
50 gram revet parmesanost
1 fedd hvitløk
4 spiseskjeer olivenolje
1 teskje Marcus Rohrer Spirulina® pulver
1/2 sitron eller 1/2 spiseskje sitronsaft
Salt og / eller pepper etter smak

Rist pinjekjernene i ett minutt på en tørr stekepanne og la dem avkjøles. Legg basilikumbladene, pinjekjernene, parmesanosten og hvitløken i blenderen, og bland det til det blir en grønn masse. Tilsett Marcus Rohrer Spirulina®, litt sitronsaft og olivenolje, og bland det til en jevn grønn masse. Tilsett salt og pepper etter smak. Mengden olivenolje kan varieres etter hvor fl ytende du vil ha pestoen. Denne pestoen er nydelig til f.eks. pasta med laks og spinat, men også som dressing på salat. Bland da gjerne pestoen med like deler yoghurt. Pestoen tilsettes retten rett før servering. Pestoen dekkes til og holder seg i kjøleskap i 3 dager. I fryseren kan den stå i opptil 1 måned.